Skal vores nationalfugl SVANEN dø af sult, inden vi hjælper den?
Tilbage til Små tilbageblik <--
Vi har set indslag de seneste dage om, hvordan mange døde svaner er fundet. 15 døde ved Søerne i København + andre svaner rundt omkring på Sjælland. De har sultet i mange måneder på grund af den strenge vinter, der er begyndt så tidligt.
De svaner, som stadig er i live er alt for magre, deres vægt er kun halvdelen af, hvad en voksen svane bør veje, nemlig 12 kg. Dyrenes Hjælpekomité Freja har i 35 år hver vinter fodret svaner. Vi plejer at lægge 15 tons valset byg ud til svanerne. Det har igennem de mange år været et meget stort arbejde, men hjulpet mange svaner gennem de kolde vintre.

Nu ser jeg til min rædsel, at Dyrenes Beskyttelse i deres nyeste medlemsblad skriver, at svanerne ikke skal fodres! Er de ude på, at hele Danmarks svanebestand skal uddø?
DET ER NU, DE SKAL FODRES, ellers er det forsent!
Besynderligt, at ingen hos Dyrenes Beskyttelse har ondt af de sultende svaner. Ved at de kommer med den udmelding, får de jo mennesker, som gerne vil hjælpe, fonde og legater, til ikke at give penge til foder til svanerne. Den biolog, der er ansat i Dyrenes Beskyttelse, burde erstattes af en, der er mere dyrevenlig. Dyrenes Beskyttelse har jo tidligere opfordret til at indbetale beløb til vinterfordring af svanerne!
Startside
Hvad gør vi?
Hvad går vi ind for?
Hvem er vi?
Billed-galleri