Man har pligt til at skaffe hjælp!
Tilbage til Små tilbageblik <--
En dag jeg kom kørende ad Hundige Strandvej, lå der en svane midt på kørebanen. Den var blevet påkørt. Svanens ene vinge var næsten revet af, og den kunne slet ikke bevæge sig. Den prøvede flere gange, men kunne ikke, selv om der tilsyneladende ikke var noget i vejen med svanens ben. Vedkommende, der havde påkørt svanen, var bare forsvundet, selv om man har pligt til at hjælpe, når man påkører et dyr. Men denne svane fik blot lov til at ligge med store smerter.
En ældre mand forsøgte forgæves at ringe efter hjælp, men han kunne ikke komme igennem på telefonen, alt var optaget. Da jeg i mange år har arbejdet med svaner, løftede jeg den forsigtigt op og bar den ind i min bil og kørte den til et dyrehospital, hvor den blev aflivet, da den ikke stod til at redde. Vingen hang kun fast i nogle tynde strenge af muskler.
Da svanen var ringmærket af Zoologisk Museum, viste det sig, at den i syv år havde levet i en lille sø i Ishøj, hvor den seks år i træk havde fået unger og opfostret dem. Det er vigtigt at vide, at man, hvis man påkører et dyr, har pligt til at standse op og skaffe hjælp til det tilskadekomne dyr!
Startside
Hvad gør vi?
Hvad går vi ind for?
Hvem er vi?
Billed-galleri